Utrinki iz 2. klubskega piknika

Ko v gozdovih  Notranjske zadehti po ciklamah, ko se listje na mogočnih bukvah, lipah in hrastih prične odevati v pastelne barve in igrati v jesenskem pišu ter se iz daljav zasliši ruk kralja gozdov, je zopet čas druženja ljudi dobre volje. Takšni smo člani Slovenskega kluba za španjele, prav španjelsko dobrovoljni.      

Po uvodnem aperitivu, ki nas je ob toplem jesenskem popoldnevu dodatno ogrel, kavi in sladkih dobrotah naših marljivih članic ter prijaznem prijateljskem kramljanju je dobrodošlico prisotnim zaželel naš predsednik g. Vladimir Fajdiga. Sledilo je okrepčilo, in sicer bogat bograč iz srninega mesa in mesa divjega prašiča, govedine in svinjine. Divjačino sta uplenila in darovala naša člana Kaja Šoštarič in Nino Najvirt, ki sta bograč za španjelski piknik tudi pripravila. Za prilogo pa sta nam ponudila pečeno polento z zelišči.

Sledil je bolj uraden del, ko smo s slavnostno podelitvijo priznanj in znakov KZS počastili naše člane, izjemne posameznike za njihovo dolgoletno delovanje in doprinos k slovenski kinologiji ter vzreji španjelov. Prejeli so jih: g. Zvonimir Poznik (zlati znak za zasluge KZS), ga. Slavica Skalar (zlati znak za zasluge KZS) in ga. Katja Rejec Longar (srebrni znak za zasluge KZS).

Ob dobrotah z žara za katere je poskrbel Jani Longar in rujni kapljici ter sproščenem  klepetu smo izmenjevali izkušnje in sklepali nova prijateljstva, mi in naši štirinožci. Naši zvesti mahajoči repki so se nam navdušeno motali pod nogami in nam spuščeni, brez vrvic, sledili na vsakem koraku čakajoč, da z miz tudi za njih pade kakšen priboljšek.

Za naše živahne štirinožce sta naši članici Neža Jereb in Saša Verbek pripravili tudi klubsko tekmovanje “Odpoklic ob motnjah (igrače, hrana, ….)”,  pri čemer smo se  neizmerno zabavali. Zmagovalke Tadeja Nosan z angleškim špringer španjelom Beanom, Anja Mattica z angleškim koker španjelom  Buzzom in Nika Boh z angleškim špringer španjelom Arijem so prejele diplome in simbolične nagrade, ki sta jih donirali podjetji Natis shop in JIN Design za najuspešnejše štirinožne tekmovalce.

Druženje na našem srečanju je s fotografskim aparatom in predvsem umetniško žilico za anale kinološke kulture mojstrsko ovekovečila Neža Jereb, JIN Design.

Sproščeno druženje smo nadaljevali pozno v jesensko noč in se razšli z obljubo, da se prihodnje leto zopet snidemo pod Javorniki ob brunarici v dolini čarobnega Raka.

Povzeto po celotnem članku Maje Verbek (Touch of Sirius)

Še bolj bogata galerija slik pa na naši FB strani 🙂